Home
Despre noi
Specii de papagali
Clipuri pasari
Pestii nostri
Ratele noastre
SOS !
Info
Vand papagali
Atentie
Ingrijesc
Parteneri
Gazeta
Pareri
Contact
Colivii mari


Sinteti Vizitatorul

 

          Speciile noastre de papagali cu poze si descriere pe scurt.

 http://pasari.sunphoto.ro/A-_Papagali_Ara

Ara Ararauna

Blue and Yellow Macaw

Ara galben albastru

Descriere:

- coloritul albastru; burta galbena-portocalie; fruntea verde;sub barbie negru; barbia si in jurul ochilor nu este imbracat in pene; obrajii au culoare alba; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

87 cm lungime.

Raspanditi in:

- N-V-ul Columbiei, Panama de Est, Venezuela, Ecuador, Peru, Suriam, Guyana, Brazilia, Bolivia, N-ul Argentinei si Paraguay.

In unele regiuni sunt deja disparuti din cauza braconajului si distrugerii habitatului.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica; sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 12° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi chiar si fata de stapan. Perioada imperecherii incepe prin luna aprilie. Depun 1-3 oua uneori chiar 4, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 25-28 zile. Puii ies pe la varsta de 12-13 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri intre 20- 100 de pasari. Se vad deseori impreuna cu Ara Cloroptera si 

 

Ara Macao.

   ****************************************************************

 http://pasari.sunphoto.ro/B-_Papagali_Jako

Psittacus Erithacus

Grey Parrot

Jako

2 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis, coada rosie; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

33 cm lungime.

Raspanditi in:

- Coasta de Fildes, E-V-ul Kenyei si inspre S pana N-ul Angoliei, S-ul Kongonez si N-V-ul Tansaniei.

Populatie destul de stabila. Subspecia Timneh este din cauza braconajului in unele regiuni pe cale de disparitie.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata; sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Pasarile capturate raman in general foarte speriate si la apropierea stapanului tipa si se panicheaza. Nu la toti le place sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba. La hrana nepotrivita pot ajunge la obezitate.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 8° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

-se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Perioada imperecherii incepe prin luna mai. Depun 3-4 oua deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 26 zile. Puii ies pe la varsta de 12 saptamani din cub si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de cateva sute de pasari.

  ****************************************************************


 http://pasari.sunphoto.ro/E-_Papagal_Amazon

Amazona Aestiva

Blue-fronted Amazon

Amazon cu frunte albastra

2 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; frunte albastra; in jurul ochilor uneori galben; cotul aripii rosu cu galben; baza cozii rosie; varful cozii galbui; ciocul cenusiu; picioarele cenusii.

37 cm lungime.

Raspanditi in:

- E-ul Braziliei,din Piaui inspre S-ul Rio Grande do Sul si S-E-ul Mato-Grosso.

In unele regiuni sunt pe cale de disparitie din cauza braconajului si distrugerii habitatului.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata; difera de la pasare la pasare; sunt foarte curiosi; plini de energie si foarte robusti. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 8° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Imperecherea incepe prin luna aprilie. Depun 3-4 oua deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 26 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.

 ******************************************************************


 http://pasari.sunphoto.ro/C-_Papagali_Nemes 

Eclectus Roratus

Red-sided Eclectus Parrot

Papagalul Nemes-Neuguinea

10 subspecii

Descriere:

- coloritul masculului, verde; sub aripi rosu; cotul aripii albastru; varful cozii galbui; parte de jos a ciocului este neagra; partea de sus portocalie si varful galbui; picioarele negre-cenusii.

-femela este de culoare rosu icnhis; pe burta, piept si partea din spate a gatului violet; varful cozii galbui; ciocul complet negru; picioarele negre-cenusii.

37 cm lungime.

Raspanditi in:

- Noua Guinee, Batanta, Misool, Salawati, Waigeo, Insulele-Trobriand si Louisiada-Archipel.

In captivitate:

- in voliere mari. Sunt pasari foarte active cu o voce moderata, plini de energie si foarte robusti. In perioada de imperechere se pot tine sicu alte specii de papagali sau in colonie. Unele femele devin agresive fata de mascul. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 12° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt femele care agreseza masculii. In general depun 2 oua, unele perechi chiar 3, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 28-30 zile. Puii ies pe la varsta de 11 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele femele devin agresive fata de pui, in asemenea cazuri trebuie scosi puii la timp din voliera. Unele femele depun oua de mai multe ori pe an. In asemenea cazuri este indicat sa se inchida cuibul pentru ca altfel depun tot timpul, dar doar oua infertile.

Traiesc in libertate in pereche sau familii mici.

  *****************************************************************



Eolophus Roseicapilla

Galah

Roza Kakadu

3 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis; burta, pieptul si gatul roz inchis; pe cap si ceafa roz deschis; au un mot mic in comparatie cu alti kakadu; ciocul albicios; picioarele cenusii.

35 cm lungime.

Raspanditi in:

- centrul Australiei, V-ul Australiei, E si S-ul Australiei, N-ul Australiei si in N-Queensland.

Sunt foarte raspanditi, populatie in crestere( exceptie intre speciile de papagali ).

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In voliere suficient de mari se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Le place mult sa se scalde. Din cauza ca coboara des pe fundul volierei este nevoie de o deparazitar interna anuala.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destseul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Depun 3-5 oua iar perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.

http://pasari.sunphoto.ro/b-papagali_kakadu

Kakadu cu mot galben.

  ****************************************************************

Poicehalus Senegalus

Senegal Parrot

Papagalul Senegal

3 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; burta galbena-portocalie; capul cenusiu; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

23 cm lungime.

Raspanditi in:

- Senegal, Guineea, Gambia, Bissau-Guineea, Coasta de Fildes, Ghana, E si V-ul Nigeriei si in N-ul Kamerunului.

Au o populatie destul de stabila.

In captivitate:

- pasari foarte active cu voce moderata. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Pasarile provenite din import raman de obicei speriate si pline de panica la apropierea stapanului. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe in general iarna, depun 3-4 oua. Perioada incubatiei este de 25 zile. Puii ies pe la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de 10-20 de pasari.

  ****************************************************************

 http://pasari.sunphoto.ro/F-_Marele_Alexandru 

Psittacula Eupatria

Alexandrine Parakeet

Marele Alexandru

5 subspecii

Descriere:

-coloritul verde; pe aripi au o pata rosie inchisa; masculii au un inel negru la gat si la ceafa un inel roz; ciocul rosu cu varful galbui; picioarele cenusii.

60 cm lungime.

Raspanditi in:

- India, Sri Lanka, E-ul Afganistanului, V-ul Pakistanului,Andamanen, Birma, Vietnam, Kambodscha, N-ul si V-ul Thailandei, Laos.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 5° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. In voliere spatioase se pot tine si in colonie. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii pasarile blande sunt foarte agresive fata de stapan. Reproducerea incepe prin luna februarie. Depun 2-4 oua. Perioada incubatiei este de 28 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si uneori se aduna in grupuri de mii de pasari.

  ****************************************************************


 http://pasari.sunphoto.ro/G-_Micul_Alexandru 

Psittacula Karameri

Rose-ringed Parakeet

Micul Alexandru

4 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; masculii au un inel negru la gat si la ceafa un inel roz; la femele le lipseste acest inel; ciocul rosu cu varful negricios; picioarele cenusiu deschis.

41 cm lungime.

Raspanditi in:

- V-ul Africii in Guineea, V-ul Ugandei, Senegal, S-ul Sudanului, N-V-ul Somaliei, V-ul Pakistanului, N-ul Indiei si Nepal, S-ul Indiei, Ceylon si Insula Rameswaram .

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Daca se tin in colonie trebuie oferiti minim 3m patrati pentrufiecare pereche. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt usor agresivi fata de alte pasari. Imperecherea incepe prin luna februarie-aprilie. Depun 3-5 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Ajung pe la varsta de 2-3 ani la maturitate. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de sute chiar mii de pasari.

  ***************************************************************

Psittacula Alexandri

Moustached Parakeet

Papagalul cu burta roz sau papagalul cu barba

8 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; capul gri albastrui; barbia neagra si deasupra ochilor o dunga subtire neagra; gatul si partea de sus al pieptului roz; centrul aripii o pata verde deschis; ciocul rosu cu varful galbui; picioarele cenusii. La femele ciocul este de culoare neagra.

35 cm lungime.

Raspanditi in:

- Java, Bali, Indonezia, Kangean, Karimudajawa, Nepal, Assam, E-ul Pakistanului, Birma, S-ul Chinei, Indochina, Thailanda, Yunan, Insulele Babi si Lasia .

Populatie destul de stabila. In unele regiuni populatia este in scadere din cauza braconajului.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine inmuiata.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 5° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Daca se tin in colonie trebuie oferit minim 2m patrati pentru fiecare pereche. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- nu sunt chiar usor de reprodus, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna martie. Depun 3-4 oua, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 22 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Ajung pe la varsta de 2-3 ani la maturitate.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de sute chiar mii de pasari.

  *****************************************************************

Psittacula Derbiana

Derbian Parakeet

Papagalul China

Descriere:

coloritul verde; capul si pieptul violet-albastru; barbia neagra; deasupra ochilor o dunga subtire neagra; au in centrul aripii o pata verde deschis; ciocul rosu cu varful galbui in partea de sus; partea de jos neagra; picioarele cenusii; la femele ciocul este complet negru.

50 cm lungime.

Raspanditi in:

- S-E-ul Tibetului, S-V-ul Chinei, N-E-ul Assamului, Yünnan si Szechuan.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti.Se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place sa coboare pe fundul volierei ( deparazitarea anuala este de recomandat ). Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine inmuiata.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna aprilie. Depun 2-4 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Ajung la varsta de 2 ani la maturitate.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri mici.

  ****************************************************************

Alisterus Scapularis

Australian King Parrot

Papagalul Regal ( Australian )

2 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; capul, gatul si pieptul rosu; pe aripa o line de culoare verde deschis; ciocul rosu cu varful negricios ( partea de jos este neagra ); femela are capul si gatul verde si linia de pe aripi lipseste; ciocul maro negricios; picioarele cenusii.

40 cm lungime.

Raspanditi in:

- India, Sri Lanka, E-ul Afganistanului, V-ul Pakistanului, Andamanen, Birma, Vietnam, Kambodscha, N-ul si V-ul Thailandei Laos.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata. Sunt foarte curiosi,

plini de energie si foarte robusti. Le place sa coboare pe fundul volierei, de aceea este indicat sa se faca, daca este necesar, deparazitari interne regulate.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare moale cu insecte si larve.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Este de recomandat sa se puna perechea de pui impreuna. Pasari care se pun abia la maturitate impreuna deseori nu harmoneaza. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna martie. Depun 4-5 oua unele perechi chiar si pana la 7 oua, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 20 zile, necesita un cuib foarte adanc.Puii ies pe la varsta de 9 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si uneori se aduna in grupuri mici, deseori sunt vazuti in colonii cu papagalul Penant.

  ****************************************************************

Aratinga Jandaya

Jandaya Conure

Aratinga cu burta portocalie

Descriere:

- coloritul verde; burta portocalie; gatul si capul galbui; cotul aripii albastru; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

30 cm lungime.

Raspanditi in:

- N-ul Braziliei, Piaui, Maranacho, Ceara, Pernambucu si Alagoas.

In unele regiuni populatia este intr-o continua scadere.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine in voliere spatioase si pe perioada imperecherii in colonie sau cu alte specii de Aratinga.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Depun 3-5 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri mici.

  ****************************************************************


Aratinga Solstitialis

Sun Conure

Aratinga Soarelui

Descriere:

- coloritul galben; burta, fruntea si obrajii portocalii; coada si o parte din aripi verde; ciocul negru; picioarele cenusii.

30 cm lungime.

Raspanditi in:

- N-ul Braziliei, Roraima, Para, Guyana, Suriam, S-E-ul Venezuelei si in N-ul Amazonian.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine in voliere spatioase si pe perioada imperecherii in colonie sau cu alte specii de Aratinga. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0°C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Depun 3-5 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri mici.

  ****************************************************************


 

Myiopsitta Monachus

Monk Parakeet

Papagalul calugar

4 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; burta, pieptul, partea din fata a gatului si fruntea sunt gri deschis; ciocul crem; picioarele cenusii.

30 cm lungime.

Raspanditi in:

- Rio Grande, S-E-ul Braziliei, Uruguay, Buenos Aires, N-E-ul Argentinei, V-ul Argentinei, La Palma, S-E-ul Boliviei.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce foarte puternica. Sunt foarte curiosi,

plini de energie si foarte robusti. Este indicat sa se tina in colonii de minim 3 perechi. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine.Iarna minim 0°C. Construiesc singuri cuibul din bete subtiri de salcie sau salcam.  Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie perechi care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna aprilie. Depun 5-8 oua. Perioada incubatiei este de 22-23 zile. Puii ies la varsta de 6 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in grupuri mari.

  ****************************************************************


Nymphicus Hollandicus

Cockatiel

Papagalul Nimpfa ( Micul Kakadu )

Descriere: ( coloritul natural )

- coloritul cenusiu; burta si pieptul putin mai deschis la culoare; fruntea, motul si gatul galben; urechile insemnate cu o pata portocalie; pe aripa o linie de culoare alba; ciocul si picioarele cenusii; femelele nu sunt asa intensiv colorate.

32 cm lungime.

Raspanditi in:

- Australia.

Populatie foarte stabila.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce melodioasa. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Se pot tine impreuna cu perusi chiar si pe perioada imperecherii. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- este una dintre speciile care se reproduc foarte usor in captivitate.Depun 4-5 oua uneori chiar 8. Perioada incubatiei este de 18-19 zile. Puii ies pe la varsta de 4-5 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Se reproduc de mai multe ori pe an; recomandat ar fi sa nu se permita sa depuna de mai mult de 3 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.

  ****************************************************************

Platycercus eximius

Eastern Rosella

Papagalul Rozela

3 subspecii

Descriere:

- coloritul; capul, partea de sus al pieptului si sub coada rosu; obrajii albi; burta galbena; partea din spate a gatului si spatele negru solzat cu pene galbene si   verzi; cotul aripii albastru; coada verde cu albastru; ciocul crem; picioarele  cenusii. Femelele sunt putin mai mici si coloritul mai putin intensiv.

31 cm lungime.

Raspanditi in:

- Australia.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce melodioasa. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor sicu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ousi mancare speciala cu insecte si larve.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cuacces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Perioada imperecherii incepe prin luna martie-aprilie. Depun 5-7 oua.Perioada incubatiei este de 20-21 zile. Puii ies pe la varsta de 5 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada scurta ( 14 zile ) in compania parintilor. Daca se obsearva agresivitate din partea masculului fata de pui atunci trebuie scosi   imediat din voliera. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri intre 20 - 100 de pasari.

  ***************************************************************

Psephotus h. Haematonotus

Red-rumped Parrot

Papagalul Candator

2 subspecii

Descriere:

- coloritul; capul verde; burta galbena; pieptul verde deschis;spatele verde-albastru mat; cotul aripi galben; partea de jos a spatelui rosu; coada verde cu   putin albastru; ciocul si picioarele negre-cenusii. Femela este foarte mat colorata.

26 cm lungime.

Raspanditi in:

- Australia.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce foarte melodioasa. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si     cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou. 

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata    de alte pasari de aceea este recomandat sa se tina in pereche. Perioada  imperecherii incepe prin  luna aprilie. Depun 5-7 oua. Perioada incubatiei este      de 19 zile. Puii ies pe la varsta de 4-5 saptamani din cuib iar dupa 14 zile sunt     pui independenti. Atunci trebuiesc scosi din voliera parintilor. Unele perechi se reproduc de 2 ori pe an. Sunt buni parinti adoptivi.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri mici, sub 100 de pasari

  **************************************************************

  

   **************************************************************

              Mai multe poze pe www.pasari.sunphoto.ro

 

 


Pasari Exotice & Colivii mari